خانه / مقالات آنلاین آموزان / آموزش برنامه نویسی ب...

آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان

زبان های برنامه نویسی - پنجشنبه 3 تیر 1400

به طور کلی، کودکان 5-8 ساله در محیط های برنامه نویسی بصری بهتر عمل می کنند. از 8 سال به بالا ممکن است بعضی از بچه ها توانایی کاوش در متن یک زبان را نشان دهند. با ورود نوجوان به سنین 13 سال به بالا، می توان زبانهای برنامه نویسی کاملی را آموزش داد که بستگی به کودک و زبان برنامه نویسی مورد آموزش دارد.

برنامه نویسی

برنامه نویسی برای بزرگسالان و کودکان به یک مهارت اساسی تبدیل شده است و اینترنت پر از برنامه های کدنویسی برای کودکان است. مزایای یادگیری کدنویسی بسیار زیاد است: ساخت وب سایت ها و بازی های ساده به بچه ها کمک می کند تا توانایی طراحی، منطق و حل مسئله خود را اصلاح کنند و همچنین به آنها امکان می دهد ایده ها و خلاقیت ها را به روش های منحصر به فرد بیان کنند. خوشبختانه چندین برنامه رایگان و کم هزینه وجود دارد که معمولاً به عنوان بازی های سرگرم کننده طراحی می شوند و به کودکان نحوه کدگذاری را آموزش می دهند. 

 

نوجوانان و زبان های برنامه نویسی مناسب

برخی از نوجوانان استعداد بالایی در  برنامه نویسی نوشتاری دارند  و حتی می توانند به زبان های  پیچیده مانند ++ C نیز مسلط شوند.

درمقابل ممکن است یک کودک  از یک رابط برنامه نویسی بصری استفاده کند . این رابط به کودک کمک می کند تا کارهای سرگرم کننده مانند بازی و ... انجام دهند، اما علاقه یا استعداد کمی برای زبان های برنامه نویسی نوشتاری داشته باشند.

به طور کلی، کودکان 5-8 ساله در محیط های برنامه نویسی بصری بهتر عمل می کنند. از 8 سال به بالا ممکن است بعضی از بچه ها توانایی کاوش در متن یک زبان را نشان دهند. با ورود نوجوان به سنین 13 سال به بالا، می توان زبانهای برنامه نویسی کاملی را آموزش داد که  بستگی به کودک و زبان برنامه نویسی مورد آموزش دارد.

چه نوع زبان برنامه نویسی برای کودکان بهترین است؟

هنگامی که برنامه نویسی دستی انجام می دهید، عبارات  مورد نظر را خودتان باید تایپ کنید، در نتیجه باید دقت بالایی به جزئیات داشته باشید. یک نقطه ویرگول به اشتباه قرار گرفته می تواند کل برنامه را خراب کند.

برای بعضی از بچه ها تمرکز روی این سطح از جزئیات شاید ناامیدکننده باشد. به همین دلیل  بسیاری از "زبان های برنامه نویسی" برای کودکان نرم افزاری ساخته اند تا یک رابط برنامه نویسی آسان در کنار زبان واقعی ایجاد کنند.

در چنین محیط برنامه نویسی بصری، این نرم افزار از دستورالعمل های کودک استفاده می کند و در نهایت کد "واقعی" را در زیر می نویسد. این کار اغلب توسط کودک انجام می شود و بلوک های "کد" را با ماوس می کشد و رها می کند. 

نکته دیگری که هنگام انتخاب زبان های برنامه نویسی برای کودکان باید در نظر گرفت این است که آیا زبان کامپایل شده یا تفسیر می شود.؟ یادگیری زبانی که به "تدوین" نیاز دارد (مانند C ++)  برای افراد مبتدی کمی سخت و ناامیدکننده است.

حال به توضیح این دو دسته از زبان ها می پردازازیم.

1. زبانهای برنامه نویسی تدوین شده:

 برنامه ای که از زبان کامپایل شده استفاده می کند، باید قبل از اجرا ابتدا "کامپایل" شود. بنابراین، می توانید کد خود را در ++ C بنویسید، سپس از یک برنامه دیگر برای تجزیه این کد و بسته بندی آن در یک برنامه  قابل اجرا استفاده  کنید. وقتی برنامه "کامپایل" شد، آماده اجرا است و نمی توان آن را ویرایش کرد.

مشکلی که در زبان های برنامه نویسی کامپایل شده وجود دارد این است که شما باید کد را قبل از اجرای دستور کامپایل درست دریافت کنید. یک اشتباه کوچک کل مسیر را خراب می کند و باید از خانه اول شروع کنید.

البته لازم به ذکر است همه زبان های کامپایل شده برای بچه ها بد نیستند. یادگیری BASIC (که قابل کامپایل و تفسیر است) نسبتاً آسان است و از ایجاد و اجرای یک برنامه کامل BASIC می توان احساس رضایت زیادی داشت.

2. زبانهای برنامه نویسی

زبان های تفسیر شده در حین  اجرا "تفسیر" می شوند.

توجه:بسیاری از افراد زبان های نوشتاری مانند HTML و CSS را با عنوان زبان های "برنامه نویسی" اشتباه می گیرند. HTML یک زبان نشانه گذاری است و اساساً نحوه نمایش یک صفحه را مشخص می کند که هیچ نوع قابلیت تعاملی ایجاد نمی کند. برای این کار باید از زبان های برنامه نویسی مانند JavaScript استفاده کرد.  

3. برنامه نویسی شی گرا   

برنامه نویسی شی گرا نوع مطلوب برنامه نویسی برای کودکان خواهد بود که برای برنامه نویس حرفه ای شدن بهتر است آن را  یاد بگیرند.  

تفاوت ساده این است که برنامه نویسی شی گرا از طریق پیشرفت منطقی عبارات، اغلب با ساختارهایی مانند "IF" و "THEN" اجرا می شود .(به عنوان مثال :اگر x اتفاق بیفتد، سپس y  را انجام دهید).

برنامه نویسی شی گرا بر اساس اشیایی است که می توانند با سایر اشیاع یک برنامه ارتباط برقرار کرده و با آنها تعامل داشته باشند. کمتر خطی و جامع تر است. در ابتدا درک آن می تواند کمی دشوار باشد، اما انجام کارهای پیچیده در طولانی مدت با آن آسان تر است.

  بهترین زبان های  برنامه نویسی  کودکان:

در دنیای امروزی زبان های برنامه نویسی متنوعی درسراسر  دنیا وجود دارد، که انتخاب مناسب ترین زبان برنامه نویسی برای کودکان کاری بسیار دشوار می باشد.

از   مهم‌ترین زبان‌های برنامه نویسی کودکانمی توان  اسکرچ، جاوا اسکریپت، جاوا، پایتون، لوگو، لوا، C++، C#  را نام برد.

1) اسکرچ و دیگر زبان های برنامه نویسی تصویری:

این روش بهترین راه برای جذب  کودکان کم سن  به کدنویسی است.

هنگامی که از کدنویسی کودکان صحبت می شود، از زبان هایی باید استفاده کرد که اصول و مفاهیم ابتدایی برنامه نویسی را در بر داشته باشد، از جمله این زبان های برنامه نویسی تصویری، می توان اسکرچ، اسکرچ جونیور و …را نام برد، زبان های گفته شده  به کودکان آموزش می دهند که چگونه با انتخاب و کنار هم چیدن تعدادی از بلوکه‌ها،  کاراکترهای انیمیشنی، بازی و یا اپلیکیشن را  بسازند.

از همه مهم‌تر سادگی کار با آن هاست که سبب جذب هر چه بیشتر کودکان به خود می‌شود.

· این مدل از زبان های برنامه نویسی چه زمانی کاربرد دارند؟

برای کودکانی که تجربه زیادی در زمینه برنامه نویسی نداشته‌اند.

جلوه های جذاب برنامه نویسی را به کودکان نشان می دهد .

مفاهیم پایه‌ای و بنیادی  مانند حل مسئله و شیوه تفکر را آموزش می‌دهد.

2)  پایتون

پایتون  برای افرادی که به تازگی برنامه نویسی را شروع کرده اند  می تواند بهترین گزینه باشد.

این زبان به عنوان یکی از ساده‌ترین و پرکاربرد‌ترین زبان های برنامه نویسی در سطح  جهان حساب می‌شود، علت اصلی  این انتخاب می‌تواند قواعد ساده آن  و تمرکز  بر روی محیط آسان و بدون پیچیدگی  باشد. به همین دلیل   حتی افراده تازه کار نیز  می توانند کار برنامه نویسی  خود را به سرعت  در این محیط شروع کنند.

شرکت‌های معروفی همچون  گوگل و دیزنی نیز از این زبان استفاده می‌کنند و در زمینه‌های علمی نیز کاربر بالایی دارد. این زبان برای ایجاد بازی‌های ویدیویی، طراحی سایت و حجم بالایی از پروژه‌های محاسباتی، علمی و عددی قابل استفاده است.

علاوه بر موارد گفته شده  پایتون زبانی قدرتمند و انعطاف پذیر است  که تنوع خوبی در زمینه‌های پیچیده مانند امنیت سایبری و هوش مصنوعی دارد  

  • پایتون چه زمانی مفید خواهد بود؟

برای کودکان و نوجوانانی که می‌خواهند در زمانی کوتاه  ایده‌های خود را اجرایی کرده و به نتیجه خوبی  برسند.

  ایجاد کدهای قابل فهم و ساده برای پایتون همچون یک زبان طبیعی خواهد بود. 

برای دانش‌آموزانی که به پیگیری اخبار غلمی و هوش مصنوعی علاقه دارند.

3)  جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپ بهترین راه  جهت یادگیری طراحی وب می باشد .

این زبان، زبان برنامه نویسی رویه‌ای و شی‌گرا است، که برای برنامه‌های کاربردی سرویس دهنده به کاربر مناسب  بوده و از جمله مهم‌ترین کاربرد های  می توان به ساختن برنامه‌های پیچیده و تعاملی وب اشاره کرد . پایتون زبان  برنامه نویسی پر طرفداری است  و بر روی تمامی مرورگرهای وب قابل اجرا می باشد.

· جاوا اسکریپت چه زمانی کاربرد دارد؟:

زمانی که شخص علاقمند به طراحی و توسعه وب باشد.

هنگامی که کودکان  می‌خواهند یادگیری مفاهیم پایه برنامه نویسی را شروع کنند.

  1. جاوا

این زبان برای دانش‌آموزان دوره متوسطه مناسب می باشد.

 جاوا یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و شی گرا است که شباهت هایی به زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس دارد .  نباید جاوا را با زبان جاوا اسکریپت(java script) اشتباه گرفت. شی گرایی در جاوا ساده تر بوده و قابلیت های سطح پایین آن نیز کمتر است.

جاوا یکی از متنوع ترین و انعطاف پذیرترین زبان های برنامه نویسی در جهان است .

از جمله ویژگی های منحصر به فرد جاوا این است که تقریباً بر روی تمامی سیستم عامل ها  قابل اجرا می باشد.  محبوب ترین زبان برای  توسعه برنامه اندروید  می باشد. همچنین به دلیل مقیاس پذیری در بین وب سایت های بزرگ تر بیشتر مورد پسند است.

این زبان  برای دانش‌آموزان مناسب است به دلیل اینکه  آن‌ها می‌توانند موتورهای بازی‌ها، برنامه‌های کاربردی آندروید و محیط‌های گسترده  ایجاد کنند.

در چه صورتی استفاده از جاوا مفید است؟

برای کدنویس‌هایی که تمال به افزایش دانش و مهارت خود در زمینه برنامه نویسی دارند.

برای کودکانی که می‌خواهند مفاهیم پایه جاوا را از طریق بازی ماینکرفت، یاد بگیرند.

برای دانش‌آموزانی که تمایل دارند در در آزمون‌های علم رایانه شرکت کنند.

برای دانش‌آموزانی که  انگیزه بالایی در یادگیری قواعد زبان برنامه نویسی دارند و  طولانی شدن پروسه آن‌ها را خسته نمی‌کند.

5) lua

این زبان بهترین زبان گزینه برای برنامه نویسی بازی می باشد.

زبان lua در برزیل ایجاد شده  و در زبان پرتغالی به معنای ماه می باشد.  Lua یک زبان برنامه نویسی سبک و راحت است که هدف از  طراحی آن  جاسازی در برنامه‌های کاربردی می باشد. این زبان چندین نمونه‌ای می‌باشد یعنی ویژگی های کلی دارد  که بر روی مسائل مختلف قابل اعمال است. جاسازی آن بسیار ساده  و سرعت اجرای کدهای آن بسیار سریع است، به همین دلایل این زبان  بهترین انتخاب برای برنامه نویس‌های بازی‌ها می‌باشد.

  لوا از مشهورترین زبان های برنامه نویسی برای موتور بازی‌ها می‌باشد و همچنین جایزه  بهترین ابزار برنامه نویسی دریافت کرده است.  هر روز تعداد بالایی از  افراد که در حال استفاده از این زبان هستند و این تعداد رو به افزایش است، بدین منظور دانش‌آموزان می‌توانند به آن به عنوان ابزاری برای شغل آینده خود نگاه کنند . ادوب فتوشاپ،  پرندگان خشمگین و ... از زبان برنامه نویسی لوا استفاده کرده‌اند.

لوا در چه مواردی مفید است:؟

برای دانش‌آموزان علاقمند بهساخت بازی

جهت افزایش آبنده دار  دانش در یک زبان برنامه نویسی .

 

 

  1.  BASIC (کوچک پایه و فقط اساسی)

 

  BASIC زبان برنامه نویسی بود که همه دارندگان رایانه سعی در ایجاد برنامه های کوتاه کوتاه در  رایانه خود داشتند.

 

علی رغم محبوبیت ویژوال بیسیک، اما اکنون دیگر به عنوان یک زبان برنامه نویسی جدی از آن استفاده نمی شود. با این وجود هنوز هم  برای بچه های کوچکتر ی که می خواهند وارد دنیای کد نویسی شوند یک زبان عالی است .

  1.  آلیس

 برای بچه های کوچکتر، آلیس یک محیط بصری مبتنی بر بلوک است که توسط دانشگاه کارنگی ملون ساخته شده است.

و...

 

چگونه می‌توان بهترین زبان برنامه نویسی برای کودکان را انتخاب کرد:

 این انتخاب باید بر اساس خروجی مورد نظر باشد.

  قابلیت تغییر و انتقال در این انتخاب موثر است .

  سطح دانش باید در این انتخاب  در نظر گرفته شود.

کودکان تفاوت های ذهنی متفاوتی با یکدیگر دارند. زبانهایی که ما در اینجا ارزیابی کرده ایم بسیار عالی هستند اما   ابتدا باید با یک زبان گرافیکی  شروع کنید و بعد از اینکه کودک شما مهارت خود را در این زمینه نشان داد، او را برای برخی از گزینه های مبتنی بر متن و برنامه نویسی نوشتاری آماده کنید.

 والدین برای آموزش کدنویسی به کودکان نیازی به زمینه برنامه نویسی گسترده ندارند و طبق توضیحات زیر می توانند محیطی برای آغاز برنامه نویسی کودک خود ایجاد کنند.

 

1. کدگذاری را تعریف کنید.

به زبان ساده کدگذاری به کامپیوتر دستور می دهد که از طریق دستورات گام به گام،کاری را انجام دهد. هدف این کد این است که رایانه برای رسیدن به یک نتیجه خاص، آنچه را که به او گفته شده است انجام دهد.

از کدگذاری برای اجرای برنامه ها در تلفن های هوشمند و اجرای بازی ها روی کنسول ها استفاده می شود.

برخی از افراد می گویند کامپیوترها هوشمند هستند، اما بدون کد، رایانه ها بی روح می شوند. این کد  است که همه چیز را زنده می کند، و کامپیوتر را به راحتی یک پیروی کننده قانون تبدیل میکند.

2. درباره زبان های کدگذاری صحبت کنید.

  وظیفه اصلی زبان برنامه نویسی  انتقال دستورالعمل ها به رایانه است . به زبان ساده تر مجموعه اعمالی که برای انجام به کامپوتر گفته می شود که همان برنامه نویسی گویند، باید با زبان ها و اشکال مختص به کامپیوتر به آن گفته شود .

3. بچه ها را به یادگیری کد نویسی علاقه مند کنید

  تجزیه و تحلیل زبان های برنامه نویسی قدمی بسیار خوب در زمینه ایجاد هیجان برای کودکان است تا به یادگیری نحوه کد گذاری برنامه ها  مشتاق شوند.

کدگذاری را به مواردی که بچه ها از قبل به آن علاقه دارند وصل کنید. فقط باید ببینید که علاقه فرزندتان در چه زمینه ای است.

 

حال می رسیم به چگونگی شروع حرفه ای تر کار ؟

  1. از بچه ها بخواهید با کمی خواندن شروع کنند. از آنها بخواهید اصول اولیه را یاد بگیرند یا یک فیلم کوتاه  در این زمینه تماشا کنند. آنها را به جایی برسانید که بتوانند در دو جمله به دوست یا یکی از اعضای خانواده خود در مورد کد نویسی بگویند.

 

  1. سپس، از بچه ها بخواهید با کسی صحبت کنند تا کمی بیشتر بیاموزند.

 

هرگز ارزش یادگیری از طریق مکالمه را دست کم نگیرید. به کودکان این فرصت را می دهد که در حالی که چیز جدیدی را با گوش دادن یاد می گیرند، آنچه را قبلاً یاد گرفته اید به یاد بیاورند.

  1.  از بچه ها بخواهید کاری انجام دهند  حتی اگر چیز کوچکی باشد .

  قبل از اینکه در یادگیری نحوه کدگذاری غوطه ور شوند، از آنها بخواهید تا از طریق برنامه ای مانند Scratch، برنامه نویسی کنند.  

این نوع فعالیت ها برای هر کسی که بخواهد گام های کودک را در جهت یادگیری نحوه برنامه ریزی بردارد، مناسب است.  

  1. حالا از آنها بخواهید کار بزرگتری انجام دهند.

کودک شما اکنون مقدمات را ایجاد کرده .برای کمک به تسهیل روند یادگیری، به آنها کمک کنید تا به چیزی که قبلاً با آن آشنا بوده و از آن لذت می برند پایبند باشند. به دنبال ایجاد یک برنامه ساده آیفون یا بازی فیس بوک باشید. از آنها بخواهید یک دوره آنلاین بگذرانند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد بهترین کلاسهای کدگذاری برای کودکان و ارتباط اشتیاق فرزندتان با فناوری  می توانید سایت  https://onlineamoozan.ir/ را مشاهده کنید

  1.  با اصطلاحات کدگذاری آشنا شوید.

برای شفافیت کامل، موارد زیادی در کدنویسی واژگان وجود دارد که هنگام توضیح کدگذاری برای بچه ها  باید با آن آشنا شوید!

 

  1.  از کمک متخصص استفاده کنید

بدون شک والدین در مسیر حرفه ای شدن با مشکلاتی روبه رو می شوند .پس باید ادامه مسیر را به متخصصان این زمینه بسپارند .

ما در سایت https://onlineamoozan.ir/  همراه شما هستمی تا فرزندان با استعدادتان را در ادامه این مسیر همراهی کنیم . با جستجو در سایت می توانید اسامی اساتید برتر در این زمینه و رزومه کاری این عزیزان را مطالعه کنید تا متناسب با شرایط و تمایل خود،از همراهی بهترین اساتید برای  فرزندتان در مسیر برنامه نویسی  بهره ببرید.

نمونه های موفق برنامه نویس نوجوان

 

برخی از برنامه نویسان معروف زیر از همان سنین پایین شروع به یادگیری کردند و مهارت های خود را پرورش دادند توانستند بخشی از محصولاتی  که امروز استفاده می کنیم را یجاد می کنند .

  1. محمد حمزه شاهزاد

    محمد حمزه شاهزاد در حال حاضر جوانترین رمزگذار در جهان است. وی 9 سال سن دارد و میگوید "من می خواهم بیل گیتس شوم."

 

  1. تنمای باکشی

  برنامه نویس مشهور رایانه که برنامه نویسی را از سنین 5 سالگی  آغاز کردند.توصیه وی به دوستداران برنامه نویسی این است که : "شما باید قبل از برنامه نویسی علاقه مند به برنامه نویسی باشید."

 تنمای  یک توسعه دهنده نرم افزار است همچنین  سخنران، Youtuber و جوانترین توسعه دهنده IBM Watson در جهان می باشد .  این استعداد جوان در هشت سالگی اولین برنامه خود را طراحی کرد.  

 

  1. نیک دی‌آلوسیو (Nick D’Aloisio)

نیک اولین برنامه خودش را در سن پانزده ‌سالگی نوشت و در اَپ‌استور شرکت اَپل قرار داد. این برنامه  تریمیت نام داشت و کارش این بود که خبرهای طولانی را خلاصه کرده  تا خواندن وقت کمتری گیرد و  راحت‌تر شود .

 

  1. آنویتا ویجی (Anvitha Vijay)

آنویتا یکی از جوان‌ترین برنامه‌نویسان  در اَپ‌استور شناخته شده است.

وی از از 7 سالکی برنامه نویسی را شروع کرد و از  9 سالگی کارش را به صورت حرفه ای پیش برد و توانست اولین اپ خود را بنویسد  .

او نوجوان‌ترین برنامه‌نویسی هست که تا به حال در کنفرانس جهانی برنامه‌نویسان اَپل شرکت کرده است.

  1. رابرت نِی (Robert Nay)

رابرت در سن چهارده سالگی موفق شد برنامه بابل ‌بال بنویسد و در اَپ‌استور قرار دهد.

 

چه فوایدی در  یادگیری برنامه نویسی برای کودکان وجود دارد؟

برنامه نویسی در حال حاضر بسیاری از بخش های  زندگی روزمره ما را تأمین می کند و انتظار می رود که  برنامه نویسی در آینده حتی نقشی بیشتر از امروز داشته باشد. بنابراین، برنامه نویسی مهارت مهمی را می بیند که محبوبیت آن در حال افزایش است، با این حال، دسترسی به دوره های کدگذاری برای کودکان و نوجوانان ممکن است محدود باشد، یا به سادگی، به طور کامل بررسی نشود.

هدف لزوماً وجود یک مهندس نرم افزار کوچک در خانه نیست. درست مثل بزرگسالانی که درباره برنامه نویسی کنجکاو هستند، یک سری مزایای عملی و واقعی در یادگیری نحوه کدگذاری وجود دارد. اولین و مهمترین نکته این است که  برنامه نویسی رایانه ای به کودکان می آموزد که چگونه مشکلات را در طول زمان حل کنند، این ویژگی کلی است که در تمام جنبه های زندگی وجود دارد. حتی بیشتر از این، کودکانی که یاد می گیرند چگونه برنامه نویسی کنند، انعطاف پذیری را توسعه می دهند، مهارت های خلاقانه خود را گسترش می دهند و خود را برای صنعتی آماده می کنند که به استعداد نیاز دارد. ناگفته نماند، کارهای خلاقانه بسیاری وجود دارد که می توانید با کدنویسی در هنرها و دنیای طراحی انجام دهید.

 

  • برنامه نویسی به کودکان کمک می کند تا حل مسئله را یاد بگیرند
  • توانایی حل مشکلات یک ویژگی است که به طور کلی در زندگی مفید است. یادگیری رمزگذاری به کودکان این فرصت را می دهد که این نوع مهارت ها را در دوران جوانی یاد بگیرند و این می تواند به آنها در طول زندگی کمک کند که یکی از دلایل مهم برای یادگیری کدگذاری است.
  • برنامه نویسی رایانه ای به بچه ها یک چالش می دهد و به آنها در ایجاد انعطاف پذیری کمک می کند.

هنگامی که کودکان کدنویسی را یاد می گیرند، پس از شکست توانایی بازگشت به عقب را پیدا می کنند و  یاد می گیرند که شکست لزوماً چیز بدی نیست . این یکی از مهمترین دلایل آموزش کدگذاری  به کودکان است، زیرا آنها به سرعت می آموزند که تنها نیمی از  "اشکال زدایی" کد جنبه سرگرمی است.

  • کدگذاری به کودکان می آموزد که چگونه فکر کنند.
  • کودک وقتی یاد می گیرد چگونه کد نویسی کند، خلاقیت خود را گسترش می دهد.
  • کدگذاری   به کودکان  اعتماد به نفس و  خلاقیت  می دهد. آنها این شانس را خواهند داشت که چیزی کاملاً متعلق به خودشان است را طراحی کنند.
  • در صنعت نرم افزار مهارت کافی وجود ندارد در نتیجه برنامه نویسان باتجربه رایانه ای مورد تقاضا هستند و با پیشرفت تکنولوژی، هر روز فرصت های شغلی فزاینده ای بوجود می آیند. کارمندانی که می توانند کد نویسی کنند، آینده هستند و در هر صنعتی بسیار مورد توجه هستند.

 

 

بهترین زمان برای یادگیری کد نویسی چه سنی است؟

  آموزش كد به کودکان  كاری است كه از همان دوران پیش دبستانی  می توان انجام داد.  

از اوایل 5 سالگی، بچه ها می توانند مفاهیم اساسی کدگذاری را یاد بگیرند.  

حتی کودکانی که هنوز مهارت خواندن ندارند  نیز می توانند با کدگذاری مبتنی بر بلوک کد نویسی را یاد بگیرند. این برنامه های برنامه نویسی به کودکان 4 یا 5 ساله کمک کند  تا کد نویسی را یاد بگیرند.

نمونه سایت ها و ابزار های یادگیری برنامه نویسی

1 – ایرانیان سایبر:

این سایت به دنبال ارائه   موثرترین کلاس های آنلاین برنامه نویسی، ویژه کودکان و نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال می باشد که از اساتید  مناسب زبان های برنامه نویسی در ارایه آموزش آنلاین استفاده می کند  و تلاش می کند تا با  ایجاد ارتباطی مداوم با دانش آموزان و تشویق به سمت جلو، آنها را در انجام برنامه نویسی یاری کند.

 از جمله مزایای این سایت می توان به این  موارد اشاره داشت  :

1 - پروژه محوری   

2 – داشتن فیلم های هفتگی  

3 -   برگزاری کلاس های خصوصی آنلاین  

4 - قیمت نسبتا ارزان  

5 - گارانتی 100 درصدی یک ماهه  

6 -  استخدام پس  پایان دوره ها  تضمین می شود.

7 – دوره های برنامه نویسی ترمیک  

اما معایب این سایت:

1 - بازه سنی مورد تدریس آنها فقط 12 تا 18 سال می باشد.

2 – عدم دریافت مدرک پس از   پایان هر دوره  

3 - تازه تاسیس می باشند و از زمان شروع فعالیت آنها کمتر از یک سال می گذرد و.

4 – عدم دارا بودن کلاس حضوری  و برگزاری دوره ها فقط به صورت  آنلاین .

5 – بسیاری از دوره ها ظرفیت خالی ندارند  که نشان از عدم برخورداری امکانات، برای آموزش تعداد بالای دانش آموزان است.

 

2 – ایران اسکرچ

 این آکادمی ؛ اولین مدرسه‌ی مجازی آموزش رایگان برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان ایرانی می باشد که در ۳ بخش پژوهشی، آموزشی و ترویجی به فعالیت می پردازد.

 

از جمله مزایای آکادمی ایران اسکراچ می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1 – نخستین مدرسه‌ی مجازی آموزش رایگان برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان ایرانی .

2 – دورهای   حضوری و غیر حضوری

3 –  داشتن شعبه در بیشتر استان ها

4 – آموزش کودکان از سنین  5 سالگی  

5 –   برنامه نویسی به زبان فارسی  

  

3 – فرادرس

از فرادرس می توان به عنوان  بزرگترین دانشگاه آنلاین ایران یاد کرد که آموزش های ویدیویی را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. این سایت مخصوص آموزش  تخصصی برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان نیست اما ویدیوهای آموزشی مناسب این رنج سنی را دارد.

 

از جمله مزایا  ی سایت فرادرس :

1 – قیمت پایین فیلم های آموزشی

2 – تدریس رایگان چند نمونه اولیه از اساتید

3 – ارایه فیلم های آموزشی.

معایب :

1 – عدم تمرکز تخصصی بر  برنامه نویسی کودکان و نوجوانان  

2 – نبود امکان پرسش و علم آموزان با اساتید.

3 – عدم پیوستگی و انسجام دوره ها

 

4 - کدرنجر

در دوره های آموزشی کدرنجر  مفاهیم برنامه‌ نویسی و آنچه در پشت صحنه اتفاق می‌افتد آموزش داده می شود.   

 

از جمله مزایای این سایت:

1 – دارا بودن دوره های برنامه نویسی ترمیک.  

2 – صدور  گواهینامه در پایان هر دوره.

3 – دارا بودن دوره های رایگان.

4 – ا  فیلم های آموزشی.

معایب دوره های آموزشی کدرمجر :

1 – همه دوره ها به صورت  غیر حضوری هستند.

2 – نبود کلاس حضوری برای پاسخ به سوالات، و تنها پشتیبانی از طریق واتساپ .

3 – تازه تاسیس

5 - کانون فناوری کودک و نوجوان

6- لیندا لیوکاس و Hello Ruby

 کتابی مصور برای گروه سنی 4 تا 10 سال، با بیانی بسیار  جذاب و هیجان انگیز از طریق داستان و بازی به معرفی انواع الگوریتم ها، روش های توانایی حل مسئله، و... به زبان کودکان میپردازد.  

تا کنون کتاب Hello Ruby به بیش از 22 زبان منتشر شده است .

7-اسکرچ Scratch

اسکرچ یک زبان برنامه نویسی جذاب برای سنین ۸ تا ۱۶ سال میباشد که توسط دانشمندان دانشگاه MIT ا طراحی و معرفی شد. در این زبان   کودکان و نوجوانان با کنار هم قرار دادن و چیدن  یک سری بلوک که هر کدام معرف یک دستور هستند، می توانند بازی، انیمیشن و... بسازند.  

8-سایت code.org

  سایتی که دارای طرح درس هایی هم شامل فعالیت های بدون کامپیوتر و هم  بازی و دروسی  که نیازمند کامپیوتر است می باشد.  

9-ربات Dash and Dot

این ربات برای رده سنی ۶ سال به بالا طراحی شده که برنامه ریزی آن توسط اپلیکیشن مربوطه و سنسورهای متصل به ربات میباشد. درواقع کودک با استفاده از این اپ و با کدنویسی بلوکی میتواند ربات خود را کنترل و برنامه نویسی کند.

10-ربات کدنویسی Botly

این ربات برای گروه سنی ۵ تا ۹ سال مناسب است و  برای هدایت و برنامه ریزی آن به هیچ نرم افزار ی نیاز نیست.  

برنامه نویسی با Osmo

این ابزار برای گروه سنی ۵ تا ۱۲ سال کاربردی است و همچنین اپلیکشن مربوط به این ابزار فقط در آیپد دسترس میباشد. Osmo این امکان را برای کودک فراهم میکند که به صورت فیزیکی بلوک های برنامه نویسی را با هم جور کند و به حل مسئله مشخص شده بپردازد.

توجه: شما عزیزان همچنین می توانید ار مباحث و دوره های سایت https://onlineamoozan.ir/ استفاده کنید.

 

دوره های مختلف برنامه نویسی:

یادگیری به شیوه های مختلف می تواند شکل گیرد اما 3 بستر زیر عمومی ترین روش های یادگیری برنامه نویسی هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند..

· شرکت در دوره های حضوری :

یکی از سنتی ترین راه های یادگیری شرکت در دوره های حضوری است.

عناصر مهم دوره های حضوری برای داشتن بهترین بازخورد شامل استاد خبره، هم سطح بودن افراد شرکت کننده ، و مناسب بودن محیط، در صورتی که این پارامترها رعایت نشود خروجی مطلوبی نخواهد داشت.

  معایب این روش :وابسته به زمان و مکان بودن، عدم دسترسی دانشجو به منابع آموزشی در صورت غیبت، سرفصل غیر قابل انعطاف

عدم امکان حل تمرین‌های زیاد در کلاس   

  کمبود وقت معمولا در کلاس‌های حضوری

عواملی همچون  ترافیک شهری

مزایای این روش : ارتباط مستقیم دانشجو با استاد و ملزم شدن دانشجو به شرکت در کلاس

ایجاد تعهد:  این تعهدمجبور می کند  در یک ساعت مشخص   در کلاس مورد نظر حاضر شوید. بنابراین اگر  کودک بازیگوشی دارید این روش بهترین انتخاب است ؛ بد نیست این مزیت کلاس ‌های حضوری را جدی بگیرید.
بزرگ‌تر شدن حلقه دوستان:افزایش ارتباطات و یافتن دوستان جدید و هم فکر و تمرین قرار گیری در موقعیت های اجتماعی و بزرگ تر
پاسخ به سوال‌ها در همان لحظه

 

 

· شرکت در دوره های آنلاین آموزشی

دوره های آنلاین  به دوره هایی گفته میشود  که توسط یک سیستم برگزاری کلاس آنلاین یا LMS برگزار شده و دانشجو و استاد در ساعت مقرر کلاس را از طریق اینترنت برگزار میکنند، مزایا و معایب این دوره ها  به صورت کلی مشابه دوره های حضوری است با این تفاوت که وابستگی به مکان ندارد و امکان ضبط آموزش وجود دارد  که در صورت غیبت دانشجو در اختیار وی  قرار داده شود.

مزایای کلاس‌ های مجازی برنامه نویسی

امکان استفاده از کلاس به صورت چند باره و در هر ساعت از شبانه روز .

صرفه جویی در وقت

یادگیری مطابق با ساعت فیزیولوژیک بدن:   زمان یادگیری آدم‌های مختلف با هم متفاوت است و هر شخص متناسب با فیزیولوژی بدن خود امکان بادگیری  بهتر دارد

دسترسی به کلاس از دورترین مناطق کشور:  

کاهش هزینه ها

برای شرکت در کلاس هاس مجازی و استفاده از تدریس بهترین اساتید در زمینه برنامه نویسی می توانید  به سایت https://onlineamoozan.ir/  مراجعه کنید.

· مشاهده ویدئوهای آموزشی معتبر:

 

ویدئوهای آموزشی یکی از استانداردترین روش های یادگیری در دنیای امروز هستند، عموما افراد صاحب تجربه و فن بیان به خوبی  اقدام برای  انتشار دانش خود از طریق ویدئوهای آموزشی میکنند

شاید مهمترین مزیت آموزش ویدئویی عدم وابستگی سرفصل به دانشجوهای حاضر در کلاس می باشد یعنی سرفصل و مواردی که باید تدریس شود توسط استاد تدوین و تدریس میشود. به بیانی ساده  استاد سطح کلاس را با توجه به خواسته خود میچیند.

ویدئوهای آموزشی رو با هزینه ای  بسیار کمتر نسبت به دوره های حضوری و آنلاین می توان دریافت کرد و قابلیت تکرار و مشاهده در هر زمانی رو دارند استارتاپ های آموزشی زیادی در دنیا و ایران شکل گرفته که بحث ارتباط و رفع اشکال دانشجو با مدرس رو مدیریت میکند.

 

عوامل پبشرفت در مسیر کاری :

پس از انتخاب نحوه کلاس برای شروع برنامه نویسی، عوامل کمکی دیگر نیز برای پیشرفت در این زمینه و کسب تجربه وجود دارد که شمارا به رسیدن به هدفی والا و آینده ای روشن در زمینه کاری نزدیک می کند . از جمله عواملی  که برای رسیدن به هدف باید طی کرد می توان موارد زیر را گفت.

 کسب تجربه و مهارت به شکل  کار عملی

مشاهده آموزش های پروژه محور

یکی از راه های کسب تجربه و مهارت عملی دیدن آموزش های  پروژه محور می باشد، به این معنا که   مدرس یک پروژه را تعریف میکند و همه مراحلش روا تا انتها انجام میدهد .

با دیدن تمامی  این مراحل در قالب یک آموزش، در واقع شما درگیر یک کارآموزی مدرن می شوید  که که می تواند راه گشای بسیار خوبی باشد.

· گذراندن دوره کارآموزی

در مرحله بعد از دیدن آموزش، کارآموزی و بودن در کنار   متخصصین باعث میشود  که علاوه بر دریافت تجربیات فنی خاصی که در کار باید داشته باشید ، از تجربیات اجتماعی در مدیریت کسب و کار و ارتباط با مشتری نیز  بهره مند  شوید .زمانی که شما وارد دنیای برنامه نویسی شده  و خواستار کسب درامد ازآن باشید بخشی از کار، دانش برنامه نویسی بوده و بخش خیلی مهم و حیاتی تر آن  ارتباط اجتماعی و شبکه سازی است که باعث می شود  پروژه های حرفه ای به سراغتان آمده و رضایت مشتری را به بهترین شکل بتوانید جلب کنید.

· انجام پروژه های آزمایشی

پس از عبور از مراحل گفته شده  برای اینکه تست نهایی را انجام داده و خود را برای تست نهایی بیازمایید، بهترین راه این است که یک پروژه آزمایشی رو برای خود تعربف کنید.  می توانید  برای یکی از دوستان و آشنایان  که کسب و کار خئ=ود را دارد پیشنهاد ساخت نرم افزاری کاربردی و رابگان به منظور سهولت در امور کاری بدهید)، پروژه خود را تعریف کنید، نیازهای مشتری را شبیه سازی کنید، زمان شروع و اتمام تقریبی را   پیش بینی کنید و سپس  طراحی سیستم و برنامه نویسی نرم افزار مد نظر خود را آغاز کنید.

مراحا بالا باعث می شوند  که با ریسک کم  و مطمئن با بهترین کیفیت وارد بازار کار شوید و با خیال راحت برای مشتریان خدمات ارائه  و کسب درآمد کنید.

. ورود به بازار کار برنامه نویسی

· چطوری تبدیل بشیم به یک برنامه نویس خیلی خوب؟

در دنیای برنامه نویسان  بین یک برنامه نویس خوب و یک برنامه نویس حر فه ای  تفاوت خیلی زیادی وجود دارد . از جنبه  تخصص تعداد برنامه نویسان زیاد است اما  می توان گفت تعداد برنامه نویسان  حرفه ای انگشت شمار است، به همان  نسبت هم درآمد برنامه نویسان  حرفه ای  چندین برابر   برنامه نویسان  معمولی می باشد.

برای حرفه ای شدن در زمینه ی برنامه نویسی رعایت نکات زیر کمک شایانی می کند .

  • روی یک موضوع  متمرکز بودن

  • در هر زمانی در حال یادگیری و توسعه دانش خود

  • داشتن شبکه قوی از منابع انسانی و اطلاعاتی برای یادگیری و توسعه مباحثی پیرامون حرفه کاری خود

  • اخلاق ورفتار مناسب

  • داشتن خلاقیت و قدرت حل مسئله  بالا

  • حضور در بحث های علمی و چالشی

پرورسه تبدیل به یک برنامه نویس خوب چه مدت طول میکشد؟

سوالی که همیشه توسط مخاطبین مطرح میشود  این است که چه مدت طول میکشد تا موضوعی را یاد گرفته و در آن حرفه ای شویم؟

پاسخ این سوال بسیار ساده است. درواقع هرچه بیششتر وقت و انرژی بگذارید  سریعتر به نتیجه مد نظر می رسید .

  • هدف قابل اندازه گیری برای سنجش و مقایسه خود داشته باشید .

  •   انگیزه و محرک درونی قوی در خود ایجاد کنید .

  •  منابع و شیوه آموزشی درست، کاربردی و قدرتمند انتخاب کنید.

  • برای آموزش خود زمان کافی بگذارید

  • بر روی یادگیری یک مبحث تمرکز کنید و پس از حرفه ای شدن در آن مبحث بعدی را شروع کنید.

 

کلام آخر :

برنامه نویسی از زمان کودکی میتواند تاثیر به سزایی در شکل گیری شخصیت کودک و همچنین آینده کاری وی داشته باید .در این زمینه افراد متخصصی هستند که می توانند فرزندان شما را در این مسیر یاری کنند . برای استفاده از دانش این افراد می توانید از سایت https://onlineamoozan.ir/ استفاده کنید .همچنین برای پیگیری اخبار در زمینه برنامه نویسی و یا دوره های ارائه شده می توانید صفحه اینستاگرام ما به نشانی @onlineamoozan را دنبال کنید .

 

آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان
تا کنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.شما اولین نفر باشید.

ارسال دیدگاه