خانه / مقالات آنلاین آموزان / بیت‌کوین چیست؟ (قسمت...

بیت‌کوین چیست؟ (قسمت اول)

بیت‌کوین چیست؟ (قسمت اول)

شغلی و کسب و کار - سه شنبه 25 تیر 1398

هر 1 بیت‌کوین نیز معادل 100 میلیون ساتوشی است. بنابراین ساتوشی را با بیت‌کوین اشتباه نگیرید.

بیت‌کوین دقیقا چیست؟

بیت‌کوین نوعی پول دیجیتال است که بصورت الکترونیک ساخته و نگهداری می‌شود.

هیچکس بیت‌کوین (Bitcoin) را کنترل نمی‌کند و مانند اسکناس پرینت نمی‌شود بلکه بیت‌کوین توسط افرادی در سرتاسر دنیا با استفاده از نرم‌افزارهایی که عملیات ریاضی را از طریق سرورهای قدرتمند حل می‌کنند ایجاد (استخراج) می‌شود.

بیت‌کوین اولین نمونه از ارزهای دیجیتال در حال رشدی است که به آن ها کریپتوکارنسی (cryptocurrency) می‌گویند، در این مطلب به بررسی بیتکوین می‌پردازیم و نکات اولیه‌ای که برای شروع کار با بیت‌کوین نیاز دارید را آموزش می‌دهیم.

تفاوت بیت‌کوین با ارزهای معمولی

از بیت‌کوین می‌توان برای خرید الکترونیک استفاده کرد. در این مواقع بیت‌کوین مانند پول عادی عمل می‌کند با این تفاوت که با آن بصورت دیجیتالی معامله می‌شود.

در هر حال، مشخصه اصلی بیت‌کوین و مهم ترین چیزی که آن را از پول معمولی متفاوت می‌کند این است که بیت‌کوین هیچ مرکزی ندارد (غیرمتمرکز است، به انگلیسی decentralized )

به این معنا که هیچ موسسه یا شرکت خاصی شبکه بیت‌کوین را کنترل نمی‌کند. این مورد باعث آسودگی خاطر برخی افراد می‌شود چون دیگر هیچ بانکی نمی‌تواند پول آنها را کنترل کند.

چه کسی بیت‌کوین را ایجاد کرد؟

یک برنامه نویس نرم‌افزار با اسم مستعار «ساتوشی ناکاموتو»، ایده بیت‌کوین را که یک سیستم پرداخت الکترونیک برپایه ریاضیات بود را مطرح و پیاده‌سازی کرد.

این ایده برای ارائه ارزی بود که مستقل از هر مرجع باشد، بصورت الکترونیک و تقریبا منتقل شود و دارای کارمزد تراکنش پایین باشد.

البته هنوز هویت واقعی خالق بیت‌کوین مشخص نشده و با وجود آن که عده‌ای ادعا می‌کنند ساتوشی ناکاماتو هستند هنوز کسی نتوانسته این موضوع را ثابت کند.

چه کسی بیت‌کوین را چاپ می‌کند؟

بیت‌کوین یک ارز معمولی نیست و شکل فیزیکی ندارد.

این ارز توسط بانک‌های مرکزی و یا بصورت فیزیکی چاپ و ایجاد نمی‌شود. آن بانک‌ها می‌توانند برای پرداخت بدهی‌هایشان پول بیشتری چاپ کنند و ارزش ارز موردنظر را پایین بیاورند.

در حالی که بیت‌کوین بصورت دیجیتالی و توسط ماینرها (استخراج‌کنندگان) ایجاد می‌شود.

هرکس می‌تواند به جمع ماینرهای بیت‌کوین بپیوندد. بین‌کوین با استفاده از سرورهای پرقدرت پخش شده در شبکه، استخراج می‌شود.

این شبکه همچنین تراکنش‌ها را پردازش می‌کند و به این ترتیب به طور موثری بیت‌کوین را به یک شبکه پرداخت مستقل تبدیل می‌کند.

پس می‌توانیم بطور نامحدود بیت‌کوین استخراج کنیم؟

خیر!

پروتکل بیت‌کوین (قوانینی که باعث می‌شود بیت‌کوین کار کند) طوری نوشته شده که فقط 21 میلیون بیت‌کوین می‌تواند توسط استخراج‌کننده‌ها ایجاد شود.

هر 1 بیت‌کوین می‌تواند در بخش‌های کوچکتری تقسیم شود (بطور مثال کوچکترین مقدار بیت‌کوین قابل تقسیم، 1 ساتوشی می‌باشد که برابر با 0.00000001 بیت‌کوین است(

بنابراین اشخاص می‌توانند مقادیر کمتری از یک بیت‌کوین را انتقال دهند یا نگهداری کنند. این مقدار کم معمولا با نام ساتوشی شمرده می‌شود. مثلا ممکن است یک شخص فقط 100 هزار ساتوشی (معادل 0.001 بیت‌کوین) را خریداری یا ارسال کند.

بیت‌کوین بر پایه چیست؟

پول‌های معمولی در دنیای واقعی براساس طلا یا نقره هستند.

بصورت تئوری، شما می‌دانید که اگر برفرض، 5 هزارتومان در بانک قرار دهید، به اندازه همان مقدار می‌توانید طلا دریافت کنید (البته در عمل اینکار مقدور نیست) اما بیت‌کوین براساس طلا نیست؛ بلکه براساس ریاضیات است.

در سرتاسر دنیا، افراد از نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنند که از فرمول‌های ریاضیات برای ایجاد بیت‌کوین پیروی می‌کنند. این فرمول‌های ریاضی برای همه قابل دسترس است و همه می‌توانند آنرا بررسی کنند.

همینطور نرم‌افزار موردنظر نیز متن‌باز (اوپن سورس) است، بنابراین همه می‌توانند نگاهی به آن بیندازند و مطمئن شوند که نرم‌افزار کاری که باید انجام دهد را انجام می‌دهد.

ویژگی‌های اصلی بیت‌کوین چیست؟

بیت‌کوین چندین ویژگی مهم دارد که آنرا از پول‌هایی که دولت‌ها آن را پشتیبانی می‌کنند جدا می‌سازد.

9 دلیل خوب به شما می‌دهیم تا بدانید چرا بیت‌کوین و ارزهای مجازی ارزش توجه را دارند.

  1. بیتکوین بدون مرکز و غیرمتمرکز است

شبکه بیت‌کوین توسط هیچ نهادی کنترل نمی‌شود.

هر دستگاهی که بیت‌کوین استخراج می‌کند و تراکنش‌ها را پردازش می‌نماید قسمتی از شبکه بیت‌کوین را تشکیل می‌دهد و این کامپیوترها و سرورها با هم کار می‌کنند.

هزاران کامپیوتر و دستگاه استخراج در سرتاسر دنیا به شبکه بیت‌کوین وصل هستند و یک شبکه قدرتمند و تقریبا غیرقابل نفوذ را تشکیل داده‌اند.

پس هیچ مرکز باقدرتی نمی‌تواند قوانین پولی را سرهم‌بندی کند و باعث بحران شود. یا اینکه نمی‌تواند بیت‌کوین افراد از از آنها بگیرد.

اگر هم قسمتی از شبکه بیت‌کوین به هردلیلی آفلاین شود یا از کار بیفتد، بیت‌کوین همچنان به جریان خود ادامه می‌دهد.

  1. شروع کار با آن ساده است

بانک‌ها در دنیا شما را مجبور می‌کنند با کاغذبازی و تشریفات قانونی یک حساب بانکی باز کنید و باید حتی کارهای اضافه دیگری هم انجام دهید.

در حالیکه شما می‌توانید در کمتر از 1 دقیقه، بدون پرسش و بدون و هیچ کارمزد و هزینه‌ای یک کیف پول بیت‌کوین نصب کنید.

نصب کیف پول می‌تواند روی گوشی موبایل، کامپیوتر دسکتاپ انجام شود یا از کیف پول‌های آنلاین، سخت‌افزاری یا کاغذی استفاده کنید.

  1. نامحسوس است

خب، برخی از افراد می‌توانند چندین حساب بیت‌کوین داشته باشید و این حساب‌ها هیچ نام، آدرس و سایر اطلاعات شخصی ندارند.

برخی اوقات ما نمی‌خواهیم افراد بدانند ما چه چیزی خریداری کردیم.

بیت‌کوین نسبتا یک ارز محرمانه است اما از طرف دیگر شفاف است و همه می‌دانند تراکنش‌های یک آدرس بیت‌کوین خاص، چقدر بوده است و می‌دانند تراکنش‌ها از کجا آمده و به کجا ارسال شده است.

این در حالی است که برخلاف بانک‌داری سنتی، هیچکس نمی‌داند چه‌کسی صاحب این حساب بیت‌کوین است.

بیت‌کوین مانند این است که یک کیف شفاف از پلاستیک داشته باشید که صاحب آن مشخص نیست. همه می‌توانند داخل آن را ببینند اما کسی نمی‌داند صاحب کیف چه کسی‌ است.

البته بهتر است این نکته را بگوییم، افرادی که از بیت‌کوین بطور نابخردانه استفاده می‌کنند (مثلا همیشه از یک حساب بیت‌کوین استفاده می‌کنند یا موجودی چندین حساب را به یک حساب منتقل می‌نمایند) این ریسک را می‌کنند که بصورت آنلاین شناسایی شوند.

با وجود نامحسوس بودن بیت‌کوین، ردیابی تراکنش‌های آن توسط مقامات دولتی قابل انجام است زیرا همه افراد در بلاک‌چین بیت‌کوین می‌توانند آدرس‌ها و تراکنش‌ها و مقادیر آنها را مشاهده کنند.

  1. کاملا شفاف است

شبکه بیت‌کوین جزییات تک‌تک تراکنش‌هایی که در ابتدا در شبکه انجام شده است را در یک دفترکل به نام بلاک چین (Blockchain) نگهداری می‌کند.

اگر شما یک حساب بیت‌کوین عمومی داشته باشید، همه می‌توانند بگویند چند بیت‌کوین در آن آدرس نگهداری می‌شود. فقط اینکه آنها نمی‌توانند صاحب آن را تشخیص دهند.

اقداماتی وجود دارد که افراد می‌توانند با انجام آن، فعالیت‌های خود در شبکه بیت‌کوین را مبهم و ناشناخته کنند. مانند اینکه مرتبا از یک حساب بیت‌کوین استفاده ننمایند و یا اینکه تعداد زیادی بیت‌کوین به یک حساب انتقال ندهند.

  1. کارمزد تراکنش‌ها ناچیز است

بانک شما ممکن است برای انتقال بین‌المللی پول، مقدار زیادی از شما کارمزد دریافت کند اما بیت‌کوین اینطور نیست.

ممکن است بگویید خب من روشی را می‌دانم که با آن می‌شود بصورت لحظه‌ای پول را به هرجای دنیا انتقال داد.

خب این خیلی خوب است اما این را فراموش کردید که شما باید مقدار زیادی کارمزد و حتی بیشتر برای انتقال فوری پول بپردازید.

اما کارمزد تراکنش‌های بیت‌کوین (در مبالغ بالا) نسبت به سایر روش‌های انتقال پول بسیار پایین است.

  1. قابل برگشت نیست

زمانی که شما بیت‌کوین را ارسال کردید، هیچ راهی برای برگشت آن نیست مگر اینکه دریافت کننده آن را به شما برگرداند.

چون برخی از استفاده کنندگان از کارت اعتباری، پس از خرید، مبلغ واریز شده با استفاده از کلاهبرداری به حساب خودشان برمی‌گردانند. این ویژگی در سیستم پی‌پال نیز وجود دارد.

غیرقابل برگشت بودن بیت‌کوین، همانطور که یک مزیت است می‌تواند یک عیب نیز باشد (اگر ندانید که چگونه با والت‌ها کار کنید و چگونه امنیت کیف پول‌تان را حفظ نمایید).

  1. بیت‌کوین تورمی نیست

مشکل ارزهای سنتی این است که دولت می‌تواند تا جایی که بخواهد آن را چاپ و ارائه کند و معمولا هم همین کار را انجام می‌دهند.

اگر بر فرض دلار کافی برای پرداخت بدهی‌ها وجود نداشته باشد، آن وقت بانک مرکزی به سادگی می‌تواند پول بیشتری چاپ کند.

اگر وضع اقتصاد نابسامان باشد، دولت می‌تواند پول‌های تازه چاپ شده را به اقتصاد تزریق کند. اینکار باعث کاهش ارزش ارز موردنظر می‌شود.

اگر شما بطور ناگهانی، پول در چرخش را دوبرابر کنید، به این معنی خواهد بود که به ازای هر یک 1 واحد از پول سابق، دو واحد وجود دارد.

کسی که قبلا یک شکلات را به قیمت 1000 تومان می‌فروخت، مجبور خواهد بود تا قیمت را دوبرابر کند تا بتواند ارزش سابق را بدست آورد، زیرا 1000 تومان، نصف ارزش قبلی خود را دارد.

به این اتفاق تورم می‌گویند که باعث افزایش قیمت کالاها و محصولات می‌شود. مهار تورم می‌تواند بسیار مشکل شود و قدرت خرید مردم را کاهش دهد.

بیت‌کوین طوری طراحی شده که حداکثر 21 میلیون از آن وجود داشته باشد.

بنابراین پس از اینکه 21 میلیون بیت‌کوین با مشخصات اصلی استخراج شد، تعداد بیت‌کوین‌ها افزایش نخواهد یافت و مشکل تورم نیز نخواهد داشت. در حقیقت، وقتی قیمت بیت‌کوین افزایش می‌یابد کاهش قیمت‌ها در دنیای بیت‌کوین رخ می‌دهد.

  1. نیاز نیست به کسی اعتماد کنید

در سیستم بانکی معمولی، شما مجبورید به افرادی اعتماد کنید تا پول شما را اداره کنند.

مجبورید به بانک اعتماد کنید، برای مثال ممکن است به یک سیستم پرداخت واسطه نیاز داشته باشید که در اینصورت باید به آن سیستم پرداخت نیز اعتماد کنید.

همچنین این شرکت‌ها از شما اطلاعاتی حساس و مهم درخواست می‌کنند.

اما بیت‌کوین به دلیل اینکه هیچ مرکزی ندارد (غیرمتمرکز است) نیازی نیست برای استفاده از آن به کسی اعتماد کنید. زمانی که شما یک تراکنش را ارسال می‌کنید، بصورت دیجیتالی امضا می‌شود.

یک استخراج‌کننده ناشناس آن را بازبینی می‌کند و آنوقت است که تراکنش تکمیل شده است. فروشنده نیاز نیست حتی بداند شما چه کسی هستید، مگر اینکه خودتان به آنها بگویید.

  1. شما صاحب اصلی آن هستید

هیچ سیستم پرداخت الکترونیکی وجود ندارد که صاحب آن شخص دیگری نباشد.

برای مثال پی پال؛ اگر به هردلیلی کمپانی تعیین کند که از حساب‌تان سو استفاده کرده‌اید، قدرت آن را دارد که بدون اطلاع دادن به شما همه موجودی حساب‌تان را مسدود کند.

آن گاه شما باید کارهای لازم برای شفاف سازی را انجام دهید تا بتوانید به حساب پی پال و پول خود دسترسی داشته باشید.

با بیت‌کوین، شما صاحب کلید محرمانه و سایر مشخصات هستید که باعث ایجاد یک آدرس بیت‌کوین (حساب) می‌شود.

هیچکس نمی‌تواند این مشخصات را از شما بگیرد (مگر اینکه خودتان آنرا گم کنید یا اینکه آنرا در سرویسی نامناسب نگهداری کنید که آنرا از دست بدهند)

قیمت فعلی بیت‌کوین چقدر است؟

به دلیل نوسان زیادی که بیت‌کوین داراست، بهترین جا برای بررسی قیمت فوری بیت‌کوین، سایت‌هایی هستند که از آنجا بیت‌کوین را خریداری کرده‌اید.

دانستن قیمت بیتکوین یک‌چیز است و موضوع دیگر این است که این قیمت در آینده به کدام سمت خواهد رفت.

قیمت ارائه شده برای بیت‌کوین، معادل یک واحد از بیت‌کوین است. بنابراین وقتی گفته می‌شود مثلا هر بیت‌کوین 120 میلیون تومان ارزش دارد، منظور قیمت 1 بیت‌کوین است. هر 1 بیت‌کوین نیز معادل 100 میلیون ساتوشی است.

بنابراین ساتوشی را با بیت‌کوین اشتباه نگیرید.

روش‌های پیش‌بینی روند قیمت بیت‌کوین

پیش‌بینی تحرکات آتی قیمت در هر بازار دارای ریسک زیادی است و هیچ‌کس نمی‌تواند همیشه پیش‌بینی‌های درستی داشته باشد.

دو رویکرد برای پیش‌بینی حرکات قیمت با نام تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال شناخته می‌شوند.

هدف تحلیل بنیادی بررسی فاکتورها و عوامل بنیادی و اساسی یک اقتصاد، شرکت یا یک اوراق بهادار است ولی تحلیل تکنیکال سعی دارد با استفاده از تاریخچه قیمت و سایر اطلاعات تاریخی و نمودارها، مسیر حرکت قیمت را پیش‌بینی کند.

به دلیل نوسانات بسیار زیادی که در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد، بسیاری از معامله‌گران با استفاده از تحلیل تکنیکال سعی دارند روندهای کوچک و بزرگ را شناسایی کرده و از آن طریق کسب سود نمایند.

اما به طور کلی کسب سود در کوتاه‌مدت به مراتب سخت‌تر از کسب سود در بلندمدت است.

 

بیت‌کوین چیست؟ (قسمت اول) بیت‌کوین چیست؟ (قسمت اول) بیت‌کوین چیست؟ (قسمت اول)
تا کنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.شما اولین نفر باشید.

ارسال دیدگاه