خانه / مقالات آنلاین آموزان / تأثیرات منفی تکنولوژ...

تأثیرات منفی تکنولوژی در زندگی

تأثیرات منفی تکنولوژی در زندگی

اخبار تکنولوژی و فناوری - سه شنبه 25 تیر 1398

نور آبی که از گوشی های هوشمند و تبلت ها منتشر می شود، مانند نوری که در صبح گاه در آسمان وجود دارد؛ ماده شیمیایی با عنوان ملاتونین را در بدن کاهش می دهد که کاهش این ماده یکی از علل بی خوابی است.

تکنولوژی بی شک زندگی را برای انسان آسان کرده است، ولی نباید از تأثیرات منفی تکنولوژی نیز چشم پوشی کرد، بی شک تکنولوژی در بسیاری زمینه ها بر روی انسان ها تأثیر منفی گذاشته است.

کلیک-تکنولوژی هر روز و حتی هر دقیقه در حال پیشرفت است و زندگی ما نیز تحت تأثیر آن قرار می گیرد. بی شک در این روزها همه ما با تکنولوژی سر و کار داریم، ما حتی می توانیم با فشردن یک کلید غذای خود را اینترنتی سفارش داده و غذا را درب منزل تحویل بگیریم. با همه این اوصاف تکنولوژی تأثیرات منفی نیز بر زندگی انسان گذاشته است و یکی از واضح‌ترین تأثیرات آن، اضافه شدن وزن انسان ها است که این راحت‌طلبی آدمی باعث به خطر افتادن سلامتی انسان شده است. در این مقاله به بررسی تأثیرات منفی تکنولوژی بر روی زندگی انسان می پردازیم.

شبکه های اجتماعی

یکی از جنبه های زندگی امروزه ما در شبکه های اجتماعی تعریف می شود. بی شک همه ما دوست هایی در شبکه های اجتماعی داریم که شاید حتی آن ها را نشناسیم وفق دوستان اینترنتی هستند. بسیاری از روابط نزدیک نیز امروزه توسط شبکه های اجتماعی تعریف می شود. شاید از نظر بسیاری از افراد شبکه های اجتماعی در راحت تر شدن ارتباط بسیار مؤثر است ولی براساس تحقیقات می توان گفت که اثر شبکه های اجتماعی بر روی افراد و روابط بیشتر اثر منفی است تا اثر مثبت!

حتی در بسیاری از اوقات دیده شده است که گروه بندی ها در شبکه های اجتماعی تأثیرات منفی نیز در اجتماع گذاشته است، شاید امروزه بتوان شبکه های اجتماعی را نیز نوعی رسانه دانست که در این رسانه هر خبری بدون هیچ تأییدی منتشر می شود و این موضوع می تواند در تشویش اذهان عمومی تأثیر گذار باشد. حتی در بسیاری از موارد، برخی افراد سودجو دست به هک کردن صفحه های شخصی افراد محبوب می زنند و این موضوع می تواند اطلاعات و زندگی شخصی آن ها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

تکنولوژی و چاقی

امروزه در ایالات متحده آمریکا آمار اضافه وزن رو به افزایش است. یکی از دلایل اصلی اضافه وزن گوشی های هوشمند، تبلت ها، بازی های ویدئویی، تلویزیون‌ها هستند. براساس تحقیقات موسسه Milken Institute امروزه در ۱۰ کشور برتر دنیا مهم ترین عامل اضافه وزن تکنولوژی و کم تحرکی اعلام شده است.

علت اصلی این موضوع که تکنولوژی باعث اضافه وزن شده است این است که تکنولوژی به اندازه ای جذاب است که به راحتی می تواند شما را ساعت ها بر روی صندلی تان بچسباند، تکنولوژی و جنبه های آن بسیار وسوسه برانگیز و جذاب هستند و انسان به خصوص کودکان و نوجوانان به راحتی به آن اعتیاد پیدا می کنند.

تکنولوژی تمرکز شما را کاهش می دهد

شاید این جمله شما را متعجب کرده باشد ولی حقیقت دارد، تکنولوژی میزان دقت و تمرکز شما را کاهش می دهد. براساس تحقیقات موسسه‌ای در کانادا، این موضوع به اثبات رسیده است. این گروه تحقیقاتی، پروژه خود را بر روی ۲۰۰۰ نفر انجام دادند و برای این ۲۰۰۰ نفر هر روز وظایفی مشخص می شد که این وظایف در ارتباط با تکنولوژی بود و افراد برای انجام دادن این وظایف باید در طول روز یکسره با دنیای تکنولوژی کلنجار می رفتند.

در آخر نتیجه این تحقیقات نشان داد که قدرت تمرکز این افراد از ۸ ثانیه به ۱۲ ثانیه افزایش یافت، این به معنی است که قدرت تمرکز در ارتباط یکسره با تکنولوژی کاهش پیدا می کند. در این پروژه قدرت یادآوری و به خاطر سپردن را به ماهی قرمز تشبیه کرده اند، این تشبیه به این دلیل است که ماهی قرمز دارای قدرت حافظه بسیار کوتاهی است. این ارتباط مستقیم با تکنولوژی در قدرت حافظه نیز تأثیر مستقیم دارد.

تکنولوژی آستانه صبر شما را کاهش می دهد

فرض کنید در اینترنت به دنبال یک ویدئوی سرگرم کننده می گردید و سرانجام در سایتی آن را پیدا می کنید، توقع شما این است که این ویدئو به سرعت باز شود و شما سریع ویدئو را نگاه کنید و از آن لذت ببرید، ولی داستان و روال کار این گونه پیش نمی رود! بسیاری از وب سایت های ویدئویی مانند یوتیوب، معمولاً دارای ویدئو هایی با حجم های بالا هستند و اگر شما بخواهید یک ویدئو را با کیفیت بسیار بالا مشاهده کنید باید کمی صبر کنید تا ویدئو بارگذاری شود. تحقیقات نشان می دهد که این زمان برای بسیاری از افراد عذاب آور است و نمی توانند این چند ثانیه یا چند دقیقه کوتاه را با آرامش سپری کنند تا فیلم بارگذاری شود. این موضوع باعث خشم و عصبانیت در افراد می شود و همین موضوع بر روی انسان تأثیر منفی می گذار و آستانه صبر را نیز کاهش می دهد.

این موضوع فقط در تماشای ویدئوها در اینترنت نیست و بسیار گسترش یافته است، امروزه سرویس هایی برای تاکسی گرفتن اینترنتی و حتی غذا سفارش دادن اینترنتی رایج شده است که در این سرویس ها عامل انسانی نیز دخیل است. بی شک شاید پخت یک غذا از ۳ دقیقه تا ۴ دقیقه طول بکشد و موضوع یک اتوماسیون نیست که همه چیز سر ساعت اتفاق بیفتد. در این سیستم ها نمی توان انتظار دقت بسیار را داشت و باید احتمال چندین دقیقه تأخیر را داد ولی انسان ها در بسیاری مواقع دیگر تحمل چند ثانیه صبر را نیز ندارند و این مورد را می توان تا حدی به گردن تکنولوژی انداخت که ما را عجول کرده است.

GPS بر روی کارکرد مغز تأثیر می‌گذارد

GPS امروز به بخش جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل شده است و در بسیاری از شرایط ما ناخود آگاه از GPS به عنوان یک یاور همیشگی استفاده می کنیم. براساس تحقیقات دانشگاه مک گیل استفاده بیش از حد از GPS می توان در عملکرد حافظه بلند مدت تأثیر منفی بگذارد. علت این موضوع به دلیل وجود ناحیه ای با نام هیپو کامپ در مغز است. منطقه و یا ناحیه هیپو کامپ وظیفه GPS را در مغز ما ایفا می کند و با جایگزین کردن GPS خود به خود این قسمت از مغز ما بلااستفاده باقی می ماند و تأثیر منفی بر روی ذهن ما ایجاد می کند.

براساس تحقیقاتی در دانشگاه میشیگان حتی GPS و استفاده بیش از حد از آن می تواند شروع به زوال عقل و آلزایمر را در انسان را جلوتر بیندازد و انسان در سنین پایین تر به آلزایمر دچار شود.

تکنولوژی بیشتر خلاقیت شما را کمتر می کند

بی شک تکنولوژی در بسیاری از زمینه های طراحی و هنر مؤثر بوده است و کار را بسیار آسان تر کرده است، ولی در بسیاری شرایط نیز شما تبدیل به برده ماشین تبدیل می شوید و کمپانی ها و مرکز های قدرت شما را مجبور به انجام کاری می کنند. براساس تحقیقات Johns Hopkins در دانشگاه Illinois، تکنولوژی نه تنها به افزایش خلاقیت کمک نکرده است بلکه قدرت خلاقیت را نیز کاهش داده است. محققان به این نتیجه رسیده اند که هرچه منابع کمتری در اختیار انسان قرار بگیرد قدرت خلاقیت انسان بیشتر پرورش می یابد، شاید این جمله معروف به گوش شما خورده است که در محدودیت ها انسان رشد می کند.

گوشی های هوشمند الگوی خواب شما را تغییر می دهند

براساس تحقیقات مجله تایم در سال ۲۰۱۲ الگوی خواب افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله به کلی تغییر یافته است، میل و اشتیاقی در انسان وجود دارد که ناخودآگاه شب هنگام خواب انسان گوشی هوشمند خود را در دست می گیرد و شروع به چرخیدن در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی می کند. در بدن انسان سیستمی وجود دارد که از سیگنال های نوری که در هنگام غروب آفتاب می تابد لذت می برد. نور صفحه گوشی هوشمند نیز سیگنالی شبیه به نور آفتاب هنگام غروب دارد و این موضوع را شاید بتوان دلیل این اشتیاق دانست. اطلاعات ذکر شده براساس تحقیقات گروهی از محققان دانشگاه میشیگان آمریکا است.

نور آبی که از گوشی های هوشمند و تبلت ها منتشر می شود، مانند نوری که در صبح گاه در آسمان وجود دارد؛ ماده شیمیایی با عنوان ملاتونین را در بدن کاهش می دهد که کاهش این ماده یکی از علل بی خوابی است.

ارسال پیام کوتاه باعث کاهش ارتباط اجتماعی می شود

فرستادن پیام در شبکه های اجتماعی یا به‌اصطلاح امروزی ها تکست دادن، به بخش اصلی زندگی نوجوانان و جوانان تبدیل شده است. براساس آماری بسیاری از گروه های دانش آموزی در آمریکا امروزه بیشتر از فرستادن پیام استفاده می کنند تا تماس گرفتن. در واقع این جایگزینی باعث از بین رفتن احساس در این میان می شود، در فرستادن پیام بسیاری از سو تعبیر ها رخ می دهد و همین سو تعبیر ها باعث کم شدن احساس و انتقال احساس کمتر میان انسان ها شده است.

سن استفاده از گوشی های هوشمند نیز در میان نوجوانان کاهش یافته است و همین کاهش سن استفاده از دستگاه های هوشمند باعث از میان رفتن بسیاری از مرز ها شده است. علاوه بر این سن استفاده از شبکه های اجتماعی نیز کاهش یافته است و این موضوع تأثیرات بسیار منفی بر روی بلوغ جنسی کودکان گذاشته است.

گوگل شما را تنبل می کند!

گوگل یکی از بهترین موتورهای جستجو است که بی شک گزینه اول بسیاری از افراد برای جستجو است. براساس تحقیقات گروه تحقیقاتی در کمپانی گوگل، در واقع گوگل تبدیل به بانکی از اطلاعات شده است و افراد و سطح یادگیری به شدت کاهش یافته است و همه گوگل را به عنوان دستیار همراه خود در نظر می گیرند.

این موضوع می تواند به شدت بر روی دانش و علم بشر تأثیر بگذارد، شاید امروز این تأثیر ملموس نباشد ولی در آینده ای نه چندان دور این تأثیر به وضوح دیده می شود. بی شک تکنولوژی در حال تبدیل شدن به عضوی از زندگی انسان شده است که به سختی بتوان این عضو را از زندگی امروزه جدا کرد و این موضوع زندگی انسان را به شدت تهدید می کند.

خبرهای دروغین ذهن شما را منحرف می کند

رسانه های دروغین روزبه‌روز در حال افزایش هستند و در سال ۲۰۱۶ این رسانه ها به‌شدت افزایش پیدا کرده است. سایت های خبری جعلی به شدت تأثیر منفی بر روی جامعه می‌گذارند و می توانند اذهان عمومی را منحرف کنند. در سال ۲۰۱۵ آزمایشی بر روی دسته ای از دانش آموزان دبیرستانی و متوسطه در آمریکا انجام شد که در این آزمایش یک برگه مقاله و یک خبر اینترنتی در اختیار افراد قرار گرفت و افراد به خبر اینترنتی بیشتر اطمینان کرده بودند تا مقاله در صورتی که مقاله عرضه شده بر روی کاغذ دارای صحت خبری بوده ولی خبر اینترنتی جعلی بوده. این موضوع نشان می دهد که اطمینان جامعه به اطلاعات آنلاین بیشتر است.

 

تأثیرات منفی تکنولوژی در زندگی تأثیرات منفی تکنولوژی در زندگی
تا کنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.شما اولین نفر باشید.

ارسال دیدگاه